Bisnis online bakal dipriksa yen ora kanthi sukarela ngumumake lan mbayar pajak ✅ QUEEN MOBILE
search
Filter-filter umum
0
Kréta kosong

Bisnis online bakal dipriksa yen ora kanthi sukarela ngumumake lan mbayar pajak

317
21 / 10 / 2020

Bisnis online bakal dipriksa yen ora kanthi sukarela ngumumake lan mbayar pajak

Departemen Pajak bakal ngetrapake langkah-langkah profesional kanggo mriksa, mriksa lan ngumpulake pajak kanggo individu bisnis e-commerce sing ora kanthi sukarela ngumumake lan mbayar pajak.

Pak Vu Manh Cuong, Direktur Departemen Inspeksi lan Inspeksi (Departemen Umum Pajak). Foto: Duc Minh

Koleksi milyaran dong saka bisnis e-commerce

Ing konferensi pers babagan informasi babagan asil perang nglawan penyelundupan, penipuan komersial lan pemalsuan ing kuartal katelu, lan implementasine misi kuartal kaping papat 2020, diatur dening Kantor Standing Komite Pengarah Nasional 389, Pak Vu Manh Cuong - Direktur Departemen Inspeksi lan Inspeksi (Departemen Umum Pajak) ujar manawa ing jaman kepungkur, industri pajak wis nyepetake pangumpulan pajak dening wong sing nindakake bisnis ing sistem e-commerce. , utamane ing Youtube, Google lan Facebook platform.

Saiki, liwat review, sektor pajak nemokake manawa koleksi individu sing gegandhengan cukup gedhe lan jumlah tunggakan pajak ora sithik. Miturut data sing diwenehake dening bank komersial, ing Hanoi mung, 18.304 individu lan organisasi wis nampa dhuwit saka Google, Facebook lan Youtube saka VND 1.462 milyar. Pramila, sektor pajak langsung nuntun deklarasi lan pembayaran pajak lan jumlah tunggakan pajak 13,9 milyar dong.

Pak Cuong ujar manawa sawetara kasus khas kayata kasus ing ngendi wong sing jenenge Tran Duc Phuong nampa penghasilan saka Google luwih saka 41 milyar VND, Departemen Pajak Umum ngundang wong iki kerja lan jumlah tunggakan pajak lan denda luwih akeh. saka VND 4 milyar. XNUMX milyar dong.

Babagan layanan radio lan televisi internet Netflix, Pak Vu Manh Cuong ujar manawa Undang-undang Keamanan Siber wis ditrapake. Mulane, manca Enterprises karo income njedhul ing Vietnam kudu data disimpen kene, sing kapekso kanggo wara-wara lan mbayar tax karo panguwasa tax.

"Kanthi Netflix, Departemen Umum Pajak wis koordinasi karo Departemen Anti-Money Laundering, ing Bank Negara Vietnam kanggo ngetung pinten dhuwit tax wis diklumpukake liwat sawetara taun kepungkur," ngandika Pak Cuong.

Miturut Pak Vu Manh Cuong, ing wektu kepungkur, jumlah pajak sing ditindakake dening wong-wong sing nindakake bisnis liwat e-commerce wis aktif ngumumake lan mbayar. Saliyane bisnis dodolan online, bisnis rental omah liwat aplikasi elektronik kayata Agoda, Booking, lan liya-liyane uga mbayar pajak sing rada sithik. Ing 8 wulan pisanan 2020, database Departemen Pajak Umum nemtokake manawa ana pendapatan VND 5.000 milyar saka kategori ing ndhuwur, sing kudu dibayar pajak udakara 93 milyar VND.

Inspeksi, tunggakan pajak ing kasus tundha

Babagan solusi manajemen pajak kanggo bisnis e-commerce, Pak Cuong ujar manawa, saliyane kanggo ndhukung wong, panguwasa pajak uga ngirim sms saben wajib pajak, sing 2017 pesen dikirim ing taun 13.000 wae.

Khususé, Undang-Undang Administrasi Pajak sing ditrapake tanggal 1 Juli 7, nemtokake manawa bank komersial tanggung jawab kanggo nyedhiyakake data informasi wajib pajak marang panguwasa pajak yen dijaluk nglayani manajemen pajak. Saiki, panguwasa pajak wis gabung karo 2020 bank komersial.

Direktur Departemen Inspeksi lan Inspeksi Departemen Umum Pajak negesake yen ing wektu sing bakal teka, sektor pajak bakal terus promosi propaganda babagan pemeriksaan lan pemeriksaan. Kanggo wajib pajak sing ora kanthi sukarela ngumumake lan mbayar pajak, dheweke bakal nindakake pemeriksaan lan pemeriksaan pajak.

Inspektur Pajak wis nemtokake manawa saiki ana 27 aplikasi perantara (aplikasi) kanggo ngangkut barang saka bakul e-commerce menyang konsumen. Kabeh database disimpen. Departemen Pajak bakal ngetrapake langkah-langkah profesional kanggo mriksa, mriksa lan ngumpulake pajak kanggo wong sing ora ngumumake lan mbayar pajak.

Pak Cuong uga ngandika sing cabang tax bakal koordinasi karo panguwasa tax lokal, kantor polisi saka bangsal lan komune ngendi padha manggon kanggo sakcepete verifikasi informasi bab wajib pajak sengojo ora mbayar pajeg. Utamane kanggo kegiatan bisnis e-commerce skala gedhe lan spesifik, otoritas Pajak bakal koordinasi karo Departemen Pencegahan lan Keamanan Teknologi Tinggi - Kementerian Keamanan Umum kanggo nangani kanthi cepet miturut peraturan./.

Khanh Huyen

Sumber:

#pay_tax #tax_collection #declare #General_Department of Pajak #online_business #self-conscious #departure #Inspection Department #Vu_Manh_Cuong #e-commerce #inspector #Netflix #Government #Government #Department of Taxation #Jerman

Tag: AGODA,cah,Departemen Anti Pencucian Uang,google,wara-wara,bisnis online,Bisnis online bakal dipriksa yen ora kanthi sukarela ngumumake lan mbayar pajak,Netflix,wajib pajak,wajib pajak,mriksa,pajak,e-dagang,Google News,Departemen Umum Pajak,Tran Duc Phuong,tunggakan,tunggakan pajak,kanthi sukarela,Vu Manh Cuong,Departemen Inspeksi,aku

Wangsulan

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.

    Produk sing gegandhengan
    Komentar paling anyar
    Promosi Ratu Mobile