SK hynix siap mbangun 'kekaisaran chip memori' ✅ QUEEN MOBILE
search
Filter-filter umum
0
Kréta kosong

SK hynix siap mbangun 'kekaisaran chip memori'

309
23 / 10 / 2020

SK hynix siap mbangun 'kekaisaran chip memori'

Akuisisi bisnis chip memori NAND saka raksasa semikonduktor Intel dening perusahaan semikonduktor Korea Selatan SK hynix katon minangka akuisisi jaban rangkah paling gedhe dening perusahaan Korea Selatan.

Tanggal 20 Oktober, perusahaan semikonduktor paling gedhe nomer loro ing Korea Selatan, SK hynix, ngumumake yen wis mlebu persetujuan kanggo tuku bisnis chip memori NAND raksasa Intel kanthi rega $ 10 milyar. Iki dianggep minangka akuisisi jaban rangkah paling gedhe sing ditindakake dening perusahaan Korea Selatan, ngluwihi akuisisi Samsung $2 milyar saka perusahaan peralatan audio AS Harman taun kepungkur. 9.

SK hynix ngumumake yen wis mlebu persetujuan kanggo tuku bisnis chip memori NAND raksasa Intel kanthi rega $ 9 milyar.

Analis ngarepake akuisisi kasebut entuk manfaat saka SK hynix lan Intel. Perusahaan Korea bisa nggabungake bisnis solid-state drive (SSD) kanggo perusahaan kasebut, saéngga negesake posisi kasebut minangka produsen chip memori utama ing donya ing chip memori DRAM lan NAND, sawise Samsung.

SK hynix cetha duwe pinggiran lan salah siji saka pemenang amba ing game chip memori global minangka industri ngalami di toto maneh karo perusahaan anjog Samsung lan Teknologi Micron. Nanging, bisnis SK hynix ing chip memori lampu kilat NAND ngalami kesulitan amarga mlebu pasar luwih cepet tinimbang pesaing.

Kaputusan gedhe iku taruhan ambisi dening Ketua SK Group Chey Tae-won kanggo bantuan njupuk bisnis chip klompok kanggo dhuwur anyar, bunderan bisnis ing Korea ngandika.

Sawise SK entuk Hynix Semiconductor ing 2012, SK terus-terusan nggawe investasi gedhe kanggo nguatake posisi ing industri chip memori global. Ing 2018, SK tuku saham ing Perusahaan Toshiba Jepang lan banjur seri tawaran liyane, jenenge SK material lan SK siltron.

SK hynix ngasilake luwih saka 60% saka total dodolan lampu kilat NAND saka pasar seluler taun kepungkur, dene pasar SSD perusahaan, sing luwih nguntungake tinimbang chip memori NAND seluler, ora entuk asil sing dikarepake.

Kesepakatan kasebut bakal kalebu kabeh akuisisi bisnis lampu kilat NAND Intel lan pabrik manufaktur ing Dalian, China, sing dirancang kanggo ngasilake chip memori lampu kilat 3D NAND. Produsen chip Korea bisa uga luwih fokus ing pasar SSD perusahaan sing berkembang kanthi cepet. Kajaba iku, amarga Intel duwe luwih saka 50% pangsa pasar SSD perusahaan ing China, akuisisi iki mbantu SK hynix nambah daya saing bisnis chip memori NAND.

Perusahaan riset pasar TrendForce ujar: "Penggabungan antara bisnis lampu kilat NAND Intel lan SK hynix bakal ngidini perusahaan entuk manfaat saka teknologi pelengkap, utamane ing pasar SSD perusahaan. Kabeh, iki bakal menehi tandha bab sabanjure ing reorganisasi industri lampu kilat NAND.

"SK hynix duwe keunggulan ing pasar seluler, kalebu paket multi-chip (eMCP) sing dipasang lan produk pengontrol multimedia (eMMC), sing nduwe luwih saka 60% saka total penjualan memori lampu kilat NAND SK hynix. ing 2019. tangan liyane, Intel wis mengkono uga ing pasar SSD perusahaan. Intel ora mung setara karo Samsung ing segmen SSD perusahaan, nanging uga entuk luwih saka 50% pasar China, "tambah TrendForce.

Ing babagan kapasitas produksi, SK hynix duwe pangsa pasar paling gedhe nomer loro ing bisnis chip memori NAND sawise Samsung. Miturut peneliti pasar Omdia, Intel dadi pangsa pasar paling gedhe nomer 4 ing saindenging jagad kanthi 11,5% ing bidang chip memori NAND ing kuartal pungkasan, dene SK hynix peringkat 2th kanthi pangsa pasar 5%. .

Ngomentari masalah iki, Eugene Investment Korea Selatan ngandika: "Kanthi ndarbeni bisnis chip memori NAND Intel, SK hynix bisa muncul minangka pemain kuwat ing sektor SSD. perusahaan, sing dianggep minangka bagean paling lemah saka perusahaan lan nguatake nomer 2. posisi ing industri chip memori global.

Sauntara kuwi, analis ujar, kanthi adol bisnis chip memori NAND menyang SK hynix, Intel mung bisa fokus ing ngembangake chip logika sing saya akeh digunakake ing teknologi canggih kayata intelijen buatan (AI), jaringan seluler 5G lan mobil nyopir.

Miturut Jim Handy - analis ing AS sing kerja kanggo Perusahaan Analisis Objektif, alasan Intel mutusake adol bisnis chip memori NAND menyang SK hynix amarga segmen iki nyuda bathi Intel.

Produsen chip memori berbasis China, Yangtze Memory Technologies (YMTC) uga pengin njupuk alih bisnis NAND Intel minangka bagean saka pamrentah China kanggo ngedongkrak produksi chip semikonduktor, dheweke nambahake China, nanging perang dagang antarane AS lan China wis nyegah. iku.

Phan Van Hoa(Miturut Koreatimes)

Sumber:

#SK_Hynix #NAND #intel #chip #dalian #dram #buy_back #factory #deal #companies #samsung #produsen #produsen #China #includes #position #business_profit #profit #agreement #value

Tag: kasusun saka,chip,perusahaan,dram,Dalian,kegiatan bisnis,intel,bathi,tuku maneh,NAND,pabrik,produser,Samsung,manufaktur,SK Hynix,SK hynix siap mbangun 'kekaisaran chip memori',sarujuk,bisnis,warta teknologi,nilai,Cina,posisi

Wangsulan

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake.

    Komentar paling anyar
    Promosi Ratu Mobile